Poolish fordej:
1. Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt melet og rør rundt.
2. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den står i 3 timer ved stuetemperatur.
Slutdej:
1. Opløs gæren i poolisj fordej. Tilsæt vand, honning, feddtstof, mel og salt.
2. Ælt dejen ved lav hastighed i ca. 5 min. Derefter kraftigt i ca. 5 min. til dejen er elastisk, smidig og skinnende.
3. Tilsæt de frosne blåbær under kratig æltning. ca. 20 sek.
4. Smør en stor form 25x35 cm med madolien. Læg dejen ned i formen og dæk den med husholdningsfilm. Lad dejen hvile i 1 time ved stuetemperatur.
5. Rul dejen med et let tryk, langside mod langside.
6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord (brug fuldkornsmel). Det er vigtigt, at luftboblerne i dejen ikke bliver forstyrret for meget, da det er meningen at brødet skal være grovporet. Skær dejen i to aflange stykker. Skru forsigtigt dejstykkerne og læg dem ned i smurte brødforme (1 1/2 liter). lad hæve, lunt og tildækket, i 1 time.
Bagetid: Ca. 30 min. i en 250C forvarmet ovn (varmluft 230C) med en bageplade nederst i ovnen. Sæt brødene i ovnen og skru ned på 200-225C (varmluft 180-200C) og hæld samtidig 1/2 dl varmt vand på bradepanden i bunden af ovnen. Luk ovnen straks.
Efter 10 min bagning åbner du ovndøren i 5 sek. Efter 20 min. gentages dette.
Afkøl brødene på en rist.