Fremgangsmåde
Smelt fedtstoffet i en gryde, tilsæt øllen og opvarm blandingen til 37° (håndvarm).
Smuld gæren i en skål, tilsæt dejvæsken og rør sammen til gæren har opløst sig.
Tilsæt sirup, rosiner og ølurterne.
Tilsæt melet, men gem 1 dl til når dejen skal rulles ud. Ælt dejen godt til den er smidig.
Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve lunt i 40 min.
Hæld dejen ud på et meldækket bord og del dejen i 2.
Form hvert stykke til et brød, læg dem på en bageplade med bagepapir. Prik huller i brødet med en gaffel.
Dæk brødene med et viskestykke og lad brødene hæve til dobbeltstørrelse, ca 30 min.
Tænd ovnen på 200º.
Bag brødene nederst i ovnen ca. 40 min.
Lad brødene køle af under et viskestykke.