Fremgangsmåde
Stil Amo Hvedemel og fad frem så begge dele får stuetemperatur
Anbring alle ingredienser i fadet - med undtagelse af mælk og gær.
Lun mælken til den er håndvarm.
Opløs gæren i den lune mælk. Husk, gæren må ikke varmes med.
Ælt dejen sammen i fadet ca. 2-3 min.
Lad dejen hæve i fadet på et lunt sted til dobbel størrelse tildækket med et viskestykke.
Strø lidt Amo Hvedemel på bordet og arbejd den hævede dej sammen.
Form dejen til 1 kugle, der hviler 2-3 min. Slå den flad.
Bøj de to flige ind mod midten.
Læg dejen sammen endnu engang og rul den ud i pølseform i en bageforms længde.
Anbring dejen i den smurte form (eller på en plade). Dækkes med et viskestykke og efterhæver til
dobbelt størrelse i stuetemperatur
Pensl med vand eller mælk.
Snit dejen på langs, men ikke for dybt (fritstående brød dog på tværs).
Bagetid: Brødet sættes på ovnens nederste rille og bages ved 200ºC i 45 min. Husk at ovnen skal op på denne temperatur, før dejen sættes ind! Tag straks brødet ud af formen og afkøl det på en bagerist.