Upload og tilmeld

Se galleri

Upload jeres bageopskrifter her

God bagedyst

Første side Tilbage Side 2 af 2 sider

Skovbærkage fra NBL's 2 kl

Nørrebro lilleskole_ SFO

Prinsesse Charlottesgade 36 2200 København N

se opskriften

Skovbærkage fra NBL's 2 kl

Nørrebro lilleskole_ SFO

Prinsesse Charlottesgade 36 2200 København N

Det sværeste ved kagen var:

Det sværeste var at pynter kagen med trær figurer på toppen, for vi har knækket nogle af dem. Men, det var hyggeligt at lave kagen alle sammen ;)

Opskriften:

Skovbærkage (fra NBL's 2 kl_ 8år)

Lagkagebunde
200 g smør (blødt)
200 g sukker
1 tsk vaniljepulver
4 æg
200 g hvedemel

Gør sådan:
Forvarm ovnen til 160°. Beklæd springformenes bunde (18 cm) med bagepapir, og smør siderne med lidt smør.
Pisk smør og sukker sammen, til en hvid og luftig masse. Tilsæt æggene et efter et, mens du fortsat pisker. Tilsæt hvedemel og vaniljepulver og bland det hele godt sammen med en dejskrabe. Fordel dejen i springformene, og bag dem i ovnen i 30 minutter. Køl bundene af, inden du tager dem ud af formene. Tag kagen ud af formen og flæk kagen i 2 ens bunde

creme
200 g smør (blødt)
300 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
1 spsk flydende grøn farve

Gør sådan:
Pisk smørret, flormelis, vaniljepulver og grøn farve til en luftig creme. Fordel cremen mellem og på toppen af lagkagebundene samt på siderne.


Småkager
135 g hvedemel
65 g sukker
100 g smør (blødt)

Gør sådan:
Kom hvedemel og sukker i en skål. Skær smørret i små tern, kom dem i skålen, og ælt det hele sammen til en dej. Sæt dejen i køleskab for 30 minutter. Forvarm ovnen til 160°. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og udstik den med træfigurer. Læg figurerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15 minutter. Lad kagerne afkøle på en bagerist. Pynt dem med den grønne creme.

Samling og pynt
100 g marcipan
100 g hinbær
rød og guld farver

Gør sådan:
Brug marcipan til at lave skov dyr og svampe og pynt dem med guldfarve, og lave også en stor rødbro. Pynt kagen med hindbær, træfigurer og marcipan figurer. Opbevar kagen på køl indtil servering.