Upload og tilmeld

Se galleri

Upload jeres bageopskrifter her

God bagedyst

Side 1 af 2 sider Næste Sidste side

6.Ds dejlige lagkage

Bymarkskolen 6.D

Sdr. Ringvej 9 9500 Hobro

se opskriften

6.Ds dejlige lagkage

Bymarkskolen 6.D

Sdr. Ringvej 9 9500 Hobro

Det sværeste ved kagen var:

Det var svært at lave kagen flot. Det var sjovt at have tid sammen i køkkenet.

Opskriften:

Vanillebunde
6 æg
150 g sukker
2 tsk vanillesukker
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Del æg i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til det er lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend herefter de stive æggehvider i dejen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør og hæld dejen heri. Bag ved 175 grader i ca. 45 min - ikke varmluft. Når kagen er helt afkølet, deles den i tre.

Kagecreme
2 æg
1 spsk vanillesukker
1 1/2 spsk maizena
2 spsk sukker
2 dl sødmælk
2 1/2 dl fløde
Kom vanillesukker, æg, maizena, sukker og sødmælk i en gryde og pisk konstant til det koger. Lad det koge i et minut og tag det derefter af varmen. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til flødeskum. Vend vanillecremen i flødeskummet.

Samling
1 glas hindbærmarmelade
2 bananer

Smør en bund med marmelade og læg skiver af banan derpå. Top med halvdelen af kagecremen. Læg en bund oven på og gentag med marmelade, banan og creme. Læg den sidste bund øverst og pynt kagen med glasur, blomster og krymmel.

6.Cs mesterværk

Bymarkskolen 6.C

Sdr. Ringvej 9 9500 Hobro

se opskriften

6.Cs mesterværk

Bymarkskolen 6.C

Sdr. Ringvej 9 9500 Hobro

Det sværeste ved kagen var:

Det var svært at vælge det rette pynt. Og samtidig vildt sjovt at pynte den:)

Opskriften:

Vanillebunde
6 æg
150 g sukker
2 tsk vanillesukker
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Del æg i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til det er lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend herefter de stive æggehvider i dejen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør og hæld dejen heri. Bag ved 175 grader i ca. 45 min - ikke varmluft. Når kagen er helt afkølet, deles den i tre.

Kagecreme
2 æg
1 spsk vanillesukker
1 1/2 spsk maizena
2 spsk sukker
2 dl sødmælk
2 1/2 dl fløde
Kom vanillesukker, æg, maizena, sukker og sødmælk i en gryde og pisk konstant til det koger. Lad det koge i et minut og tag det derefter af varmen. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til flødeskum. Vend vanillecremen i flødeskummet.

Samling
1 glas hindbærmarmelade
2 bananer

Smør en bund med marmelade og læg skiver af banan derpå. Top med halvdelen af kagecremen. Læg en bund oven på og gentag med marmelade, banan og creme. Læg den sidste bund øverst og pynt kagen med glasur, blomster og krymmel.

6B's bedste kage

Bymarkskolen 6B

Sdr. Ringvej 9 9500 Hobro

se opskriften

6B's bedste kage

Bymarkskolen 6B

Sdr. Ringvej 9 9500 Hobro

Det sværeste ved kagen var:

Det var svært at vaske op:) Og sjovt at lave en lækker kage.

Opskriften:

Vanillebunde
6 æg
150 g sukker
2 tsk vanillesukker
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Del æg i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til det er lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend herefter de stive æggehvider i dejen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør og hæld dejen heri. Bag ved 175 grader i ca. 45 min - ikke varmluft. Når kagen er helt afkølet, deles den i tre.

Kagecreme
2 æg
1 spsk vanillesukker
1 1/2 spsk maizena
2 spsk sukker
2 dl sødmælk
2 1/2 dl fløde
Kom vanillesukker, æg, maizena, sukker og sødmælk i en gryde og pisk konstant til det koger. Lad det koge i et minut og tag det derefter af varmen. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til flødeskum. Vend vanillecremen i flødeskummet.

Samling
1 glas hindbærmarmelade
2 bananer

Smør en bund med marmelade og læg skiver af banan derpå. Top med halvdelen af kagecremen. Læg en bund oven på og gentag med marmelade, banan og creme. Læg den sidste bund øverst og pynt kagen med glasur, blomster og krymmel.

6As lækre lagkage

Bymarkskolen 6A

Sdr. Ringvej 9 9500 Hobro

se opskriften

6As lækre lagkage

Bymarkskolen 6A

Sdr. Ringvej 9 9500 Hobro

Det sværeste ved kagen var:

Det var hyggeligt at samarbejde om at pynte kagen. Det var svært at være sikker på, at man havde husket det hele i opskriften.

Opskriften:

Vanillebunde
6 æg
150 g sukker
2 tsk vanillesukker
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Del æg i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til det er lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend herefter de stive æggehvider i dejen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør og hæld dejen heri. Bag ved 175 grader i ca. 45 min - ikke varmluft. Når kagen er helt afkølet, deles den i tre.

Kagecreme
2 æg
1 spsk vanillesukker
1 1/2 spsk maizena
2 spsk sukker
2 dl sødmælk
2 1/2 dl fløde
Kom vanillesukker, æg, maizena, sukker og sødmælk i en gryde og pisk konstant til det koger. Lad det koge i et minut og tag det derefter af varmen. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til flødeskum. Vend vanillecremen i flødeskummet.

Samling
1 glas hindbærmarmelade
2 bananer
Smør en bund med marmelade og læg skiver af banan derpå. Top med halvdelen af kagecremen. Læg en bund oven på og gentag med marmelade, banan og creme. Læg den sidste bund øverst og pynt kagen med glasur, blomster og krymmel.

Hverdag er en fest!

Nakskov Juniorklub

Gyvelvej 3 Nakskov

se opskriften

Hverdag er en fest!

Nakskov Juniorklub

Gyvelvej 3 Nakskov

Det sværeste ved kagen var:

Smørre smørcremen på, da den var samlet.

Opskriften:

Lagkagebunde:
Til en bund bruges: (Der skal bages 3 stk. i alt)
4 æg
125 g. rørsukker
75 g. hvedemel
25 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

1. Pisk æg og sukker stift og skummende.
2. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en skål.
3. Sigt melblandingen i æg/sukker skålen.
4. Vend det forsigtigt sammen.
5. Bages ved 175 grader i ca. 12 min.

Chokolademousse:
3 dl. Piskefløde
300 g. marabou mælkechokolade
3 dl. Piskefløde (pisket til flødeskum)

1. Hak chokoladen. Kog fløden op, hæld den over chokoladen og pisk godt sammen. Sæt den til side indtil chokoladen falder til stuetemperatur.
2. Pisk den sidste portion fløde til flødeskum og vend den i chokolademassen.
Jordbærmousse:
300 g. jordbær (fra frost, optøede)
4 blade husblads
¾ dl. Vand
1 dl. Sukker
2 ½ dl. Piskefløde

1. Skyl bærrene, og blend dem i en blender/foodprocessor. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5 minutter.
2. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpuréen.
3. Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré.

Marshmellows fondant:
15 stk. marshmellows
2 spsk. Olie
4 spsk. Vand
Ca. 1 pk. Flormelis

1. Marshmellows, olie og vand puttes i en skål, og stilles i mikroovnen i ca. 2 min. Pas på ikke at give det for lang tid. Marshmellows skal smeltes, men ikke brændes.
2. Tag skålen ud fra mikroovnen, og put nu flormelis i lidt af gangen, mens der røres med en ske. Til sidst bliver ”dejen” hård, så du skal bruge dine hænder. Det skal føles som modellervoks.
3. Put pastafarve i efter ønske.
4. Lav figurer og bogstaver, som du ønsker.

Vanilje frosting:
500 g. flormelis
2 tsk. Vaniljeessens
150 g. smør
Ca. 6 spsk. Mælk
Pasta farve efter ønske

1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
2. Pisk til cremen er let og luftig.
3. Frostingen smørers over kagen, når den er samlet. Pynt derefter kagen med dine fondant figurer/pynt

"Det bliver godt igen"-kagen

Arenaskolen (6.a)

Gersager allé 1 Greve

se opskriften

"Det bliver godt igen"-kagen

Arenaskolen (6.a)

Gersager allé 1 Greve

Det sværeste ved kagen var:

Det var sjovt at blive udfordret på at fondant figurerne, og lagkagebunde af forskellige farver. Udfordringen var tiden fordi vi skulle lave ekstra kagedej undervejs.

Opskriften:

Redskaber:
- Håndmixer
- Springform
- Vinkelpalet

Lagkagebunde:
- 4 æg str. M/L
- 150 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1⁄4 dl vand
- 150 g hvedemel
- 1⁄2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
- 1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
- 1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Fyld:
2 breve Dr. Oetker Cake Mousse

Pynt:
- Tivolikrymmel
- Fondant
- Konditorfarve

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 °C traditonel varme.

Lagkagebunde:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en
håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Del dejen i fire lige store portioner og farv dem i hver sin farve.
Kom den første dej i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 5-7 minutter nederst i ovnen.
Lad den køle en smule af før formen løsnes. Lad bunden den blive helt koldt på en bagerist. Gentag samme proces med de tre andre bunde.

Fyld og pynt:
Følg anvisningen på brevet til kagemoussen.
Find gerne billeder til inspiration på nettet for at forme figurer.