Upload og tilmeld

Se galleri

Upload jeres bageopskrifter her

God bagedyst

Side 1 af 1 sider

Hverdag er en fest!

Nakskov Juniorklub

Gyvelvej 3 Nakskov

se opskriften

Hverdag er en fest!

Nakskov Juniorklub

Gyvelvej 3 Nakskov

Det sværeste ved kagen var:

Smørre smørcremen på, da den var samlet.

Opskriften:

Lagkagebunde:
Til en bund bruges: (Der skal bages 3 stk. i alt)
4 æg
125 g. rørsukker
75 g. hvedemel
25 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

1. Pisk æg og sukker stift og skummende.
2. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en skål.
3. Sigt melblandingen i æg/sukker skålen.
4. Vend det forsigtigt sammen.
5. Bages ved 175 grader i ca. 12 min.

Chokolademousse:
3 dl. Piskefløde
300 g. marabou mælkechokolade
3 dl. Piskefløde (pisket til flødeskum)

1. Hak chokoladen. Kog fløden op, hæld den over chokoladen og pisk godt sammen. Sæt den til side indtil chokoladen falder til stuetemperatur.
2. Pisk den sidste portion fløde til flødeskum og vend den i chokolademassen.
Jordbærmousse:
300 g. jordbær (fra frost, optøede)
4 blade husblads
¾ dl. Vand
1 dl. Sukker
2 ½ dl. Piskefløde

1. Skyl bærrene, og blend dem i en blender/foodprocessor. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5 minutter.
2. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpuréen.
3. Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré.

Marshmellows fondant:
15 stk. marshmellows
2 spsk. Olie
4 spsk. Vand
Ca. 1 pk. Flormelis

1. Marshmellows, olie og vand puttes i en skål, og stilles i mikroovnen i ca. 2 min. Pas på ikke at give det for lang tid. Marshmellows skal smeltes, men ikke brændes.
2. Tag skålen ud fra mikroovnen, og put nu flormelis i lidt af gangen, mens der røres med en ske. Til sidst bliver ”dejen” hård, så du skal bruge dine hænder. Det skal føles som modellervoks.
3. Put pastafarve i efter ønske.
4. Lav figurer og bogstaver, som du ønsker.

Vanilje frosting:
500 g. flormelis
2 tsk. Vaniljeessens
150 g. smør
Ca. 6 spsk. Mælk
Pasta farve efter ønske

1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
2. Pisk til cremen er let og luftig.
3. Frostingen smørers over kagen, når den er samlet. Pynt derefter kagen med dine fondant figurer/pynt

"Det bliver godt igen"-kagen

Arenaskolen (6.a)

Gersager allé 1 Greve

se opskriften

"Det bliver godt igen"-kagen

Arenaskolen (6.a)

Gersager allé 1 Greve

Det sværeste ved kagen var:

Det var sjovt at blive udfordret på at fondant figurerne, og lagkagebunde af forskellige farver. Udfordringen var tiden fordi vi skulle lave ekstra kagedej undervejs.

Opskriften:

Redskaber:
- Håndmixer
- Springform
- Vinkelpalet

Lagkagebunde:
- 4 æg str. M/L
- 150 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1⁄4 dl vand
- 150 g hvedemel
- 1⁄2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
- 1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
- 1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Fyld:
2 breve Dr. Oetker Cake Mousse

Pynt:
- Tivolikrymmel
- Fondant
- Konditorfarve

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 °C traditonel varme.

Lagkagebunde:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en
håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Del dejen i fire lige store portioner og farv dem i hver sin farve.
Kom den første dej i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 5-7 minutter nederst i ovnen.
Lad den køle en smule af før formen løsnes. Lad bunden den blive helt koldt på en bagerist. Gentag samme proces med de tre andre bunde.

Fyld og pynt:
Følg anvisningen på brevet til kagemoussen.
Find gerne billeder til inspiration på nettet for at forme figurer.

Skovbærkage fra NBL's 2 kl

Nørrebro lilleskole_ SFO

Prinsesse Charlottesgade 36 2200 København N

se opskriften

Skovbærkage fra NBL's 2 kl

Nørrebro lilleskole_ SFO

Prinsesse Charlottesgade 36 2200 København N

Det sværeste ved kagen var:

Det sværeste var at pynter kagen med trær figurer på toppen, for vi har knækket nogle af dem. Men, det var hyggeligt at lave kagen alle sammen ;)

Opskriften:

Skovbærkage (fra NBL's 2 kl_ 8år)

Lagkagebunde
200 g smør (blødt)
200 g sukker
1 tsk vaniljepulver
4 æg
200 g hvedemel

Gør sådan:
Forvarm ovnen til 160°. Beklæd springformenes bunde (18 cm) med bagepapir, og smør siderne med lidt smør.
Pisk smør og sukker sammen, til en hvid og luftig masse. Tilsæt æggene et efter et, mens du fortsat pisker. Tilsæt hvedemel og vaniljepulver og bland det hele godt sammen med en dejskrabe. Fordel dejen i springformene, og bag dem i ovnen i 30 minutter. Køl bundene af, inden du tager dem ud af formene. Tag kagen ud af formen og flæk kagen i 2 ens bunde

creme
200 g smør (blødt)
300 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
1 spsk flydende grøn farve

Gør sådan:
Pisk smørret, flormelis, vaniljepulver og grøn farve til en luftig creme. Fordel cremen mellem og på toppen af lagkagebundene samt på siderne.


Småkager
135 g hvedemel
65 g sukker
100 g smør (blødt)

Gør sådan:
Kom hvedemel og sukker i en skål. Skær smørret i små tern, kom dem i skålen, og ælt det hele sammen til en dej. Sæt dejen i køleskab for 30 minutter. Forvarm ovnen til 160°. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og udstik den med træfigurer. Læg figurerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15 minutter. Lad kagerne afkøle på en bagerist. Pynt dem med den grønne creme.

Samling og pynt
100 g marcipan
100 g hinbær
rød og guld farver

Gør sådan:
Brug marcipan til at lave skov dyr og svampe og pynt dem med guldfarve, og lave også en stor rødbro. Pynt kagen med hindbær, træfigurer og marcipan figurer. Opbevar kagen på køl indtil servering.