Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Håkonskager

Ingredienser - ca. 50. stk.
200 g blødt smør
1 1/2 dl flormelis
75 g groftrevet marcipan
1 tsk vaniljesukker
4 1/4 dl hvedemel
1 æg

rørsukker

Fremgangsmåde
Pisk smør og flormelis til en luftig masse sammen med det revede marcipan.

Tilsæt mel og vaniljesukker, og saml ingredienserne hurtigt til en smidig dej.

Stil dejen i køleskab i ca. 1/2 time.

Del derefter dejen i fire dele, og lav dem til fire ruller, ca. 2,5 cm i diameter. Pak rullerne ind i plastfolie, og opbevar dem i køleskab til næste dag.

Pisk ægget, og hæld rørsukker på en stor tallerken. Vend først rullerne i det sammenpiskede æg og derefter i rørsukker.

Skær dernæst rullerne i 4-5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bemærk: Ikke for tæt, da kagerne flyder lidt ud. Bages midt i ovnen ved 175° Ci 12-15 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Lad kagerne køle af på en rist.