Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Fuldkornsbrød

Ingredienser
5 dl vand
3 dl knækkede rugkerner
1 dl hvedeklid
50 g gær
1 dl mørk sirup
1 spsk salt
1/2 dl olie
4 dl rugmel
Ca. 6 dl hvedemel

Fremgangsmåde
Bring vandet i kog, og tilsæt rugkerner, hvedeklid, salt og olie. Lad blandingen stå i 1 time.

Smuldr gæren i "grøden", og rør, indtil gæren er opløst.

Bland sirup og rugmel i. Tilsæt derefter hvedemel.

Tag dejen op på et melet bord, og ælt dejen smidig.

Formes til 2 aflange brød, som anbringes i smurte forme (1 1/2 liter).

Lad dejen hæve i 1 time. Sæt ovnen på 200°. Bages i 1 time.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Lad brødene afkøle på en rist under et viskestykke.