Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Valnøddebrød

Ingredienser
7 1/2 dl vand
1/4 dl olie
50 g gær
2 spsk lys sirup
1/2 spsk groft salt
100 g valnødder
2 dl (110 g) rugmel
14 dl (815 g) hvedemel

Fremgangsmåde
Varm vandet og olien, til det er fingervarmt. Opløs gæren i vandet.

Bland sirup, salt og grovhakkede valnøddekerner i.

Rør melet i dejen, til den slipper skålen.

Lad dejen hæve i 40 min.

Ælt dejen, del den i 3 dele og form dem til runde brød.

Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Snit dem i toppen.

Lad dem hæve yderligere 30 min. Stil ovnen på 200° C.

Bag brødene på nederste rille i ovnen 30-40 min. til de er gyldenbrune.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.