Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Brunkager

Ingredienser
150 g sukker
3/4 dl Lys eller mørk sirup
150 g margarine eller smør
2 små æg
1/2 spsk. revet pomeransskal
1/2 spsk. ingefær
1/2 spsk. nelliker
1/2 spsk. natron

Fremgangsmåde
Varm sukker og sirup op til kogepunktet. Læg fedtstoffet i, og lad det smelte. Lad massen køle af.
Rør æg, krydderier, natron og det meste af melet i.

Dæk dejen med lidt mel og lad den stå koldt et par timer eller til næste dag.

Ælt dejen smidig på bordet. Rul den ud til en tynd plade, ca. 2 mm. Stik kager ud i den ønskede størrelse. Læg dem på en smurt plade. Bag brunkagerne 8-10 minutter ved 175° C.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Lad brunkagerne køle af på bagepladen.
 

Tip
Bind et flot bånd om en stak hjemmelavede julekager, pak dem ind i cellofan, så har du en god gave, som vil blive modtaget med glæde.