Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Cake pops m/hvid chokolade

(40-45 stk.)

Ingredienser
3 æg str. M/L
250 g sukker
150 g smør
3 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniljesukker
200 g mel
4 spsk. kakao
1 tsk. Dr. Oetker bagepulver
1 dl mælk

Smørcreme:
40 g blødt smør
2 spsk. mælk
100 g flormelis
4 spsk. kakao
2 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniljesukker

Pynt:
400 g hvid chokolade
Dr. Oetker Jungle dekorationsfigurer

Dr. Oetker Farvet dekorationsglasur

Dr. Oetker krymmel

Lollipop pinde (brug evt. grillspyd af træ)

Flamingo til at stille cakepops’ene ned i

Tip: i stedet for flamingo kan man også bruge oasis viklet ind i stanniol eller et glas/en vase med sukker.

 

 

Tilberedning:
Tænd ovnen på 160° C traditionel varme.

Pisk æg og sukker cremet og luftigt. Rør smør og vaniljesukker i æggemassen. Sigt mel, kakao og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken. Fordel dejen i en springform (Ø 22 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen nederst i en forvarmet ovn i 50-55 minutter.

Kagen må ikke få en hård skorpe. Læg evt. et stykke stanniol over efter 30 minutter i ovnen.

Afkøl kagen på en bagerist.

Smørcreme: Pisk smør, mælk, flormelis, kakao og vaniljesukker sammen til en cremet og blødt masse.

Den afkølede kage laves til krummer med hænderne. Kom krummerne i en skål og bland smørcremen i. Rør til konsistens er som en romkugle-dej.

Tril kugler i størrelsen Ø 3-4 cm og læg dem på en tallerken. Smelt lidt af chokoladen over vandbad og dyp den ene ende af pindene inden de stikkes ned i cake pop-kuglerne. Sæt cake pops’ene i køleskabet i 30 minutter.

Smelt resten af chokoladen og overtræk de afkølede cake pops.

Pynt med krymmel og figurer inden chokoladen størkner. Dekorationsglasur bruges bedst på størknet chokolade.

Tip: For at få overskuds-chokoladen af din pop cake, holdes den i 45 grader og snurres langsomt rundt, mens du forsigtigt slår på pinden.

Sæt cake pops’ene ned i flamingoen og lad chokoladen størkne.

Cake pops opbevares i køleskabet og kan holde i op til 5 dage.

Tip: Dejen tåler frysning. Smag evt. til med rom- eller mandelaroma, eller erstat mælken i smørcremen med hindbærmarmelade.