Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Deluxe fastelavnsboller

Ingredienser - 25 stk.
50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld
200 g Dessertmasse med pistaciesmag.

Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.

Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Form 25 boller, og lav en fordybning i midten af bollerne.

Bland fyldet og fyld fastelavnsbollerne med lækkerier, ca. 10 g/1 tsk. pr. bolle, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250° C.

Luksus boller bages midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Afkøles på en rist under et viskestykke.

Pynt af og server straks