Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Fastelavnsboller m/jordbærfyld og marcipanskum

Ingredienser - 12 stk.
75 g smeltet smør
1 dl mælk
25 g gær
1 pisket æg
1 spsk sukker
250 g hvedemel

Fyld og skum
1/2 dl appelsinsaft
1 tsk vaniljesukker
50 g sukker
150 g frosne jordbær
1/4 piskefløde
50 g marcipan
Jordbærlage

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lun smeltet smør blandet med mælk og pisk æg samt sukker i. Tilsæt mel lidt af gangen og ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve i 30 min.

Rul dejen tyndt ud og skær i kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Læg 1 tsk bærfyld på hver kvadrat, og gem lagen til senere. Klem dejhjørnerne sammen og form til boller.

Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min. Bages i ca. 15 min ved 200° C og afkøles på rist.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Fyld: Kog appelsinsaft, vaniljesukker og sukker ind til sirup og hæld det over jordbærrerne. Lad det trække til det er helt koldt.

Skum: Pisk en 1/4 piskefløde til skum og bland med 50 g revet marcipan. Smag til med lidt af jordbærlagen.

Pynt bollerne med jordbærglasur og flæk dem. Kom marcipanskum i og server straks.