Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Chokolagkage m/jordbærmousse

(Springform; Ø 22 cm)

Ingredienser
150 g smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
2 spsk. kakao
130 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld
250 g friske jordbær
2 breve Dr. Oetker Kagemousse med jordbærsmag
4 dl letmælk

 

Tilberedning:
Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i ét ad gangen sammen med kakao. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, rør det hele sammen og hæld dejen i en smurt, meldrysset springform.

Bag kagen i 20-25 minutter.

Afkøl kagen på en bagerist.

Når kagen er helt afkølet deles kagen så der bliver tre lagkagebunde: Skær en rille langs siden af kagen der, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftigt sytråd/kinesertråd og læg det rundt om kagebunden i rillen. Kryds tråden foran, og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden igennem. Gentag, så der bliver 3 bunde. Rens bærrene og skær dem i skiver. Læg den ene bund på et lagkagefad med ringen fra springformen som side.

Kagemousse: Bland posens indhold med 2 dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Tilbered kagemoussen som anvist.

Læg halvdelen af bærrene i et jævnt læg på kagebunden og kom 1/3 af moussen ovenpå. Læg en kagebund oven på, resten af jordbærrene samt endnu 1/3 mousse og slut af med den sidste bund. Fjern ringen fra siderne og pynt toppen og kagens kant med resten af moussen. Sæt kagen på køl indtil servering, og pynt evt. med ekstra bær på toppen.