Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Svenske fastelavnsboller

Ingredienser - 25 stk.
50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg og æg til pensling
1/2 tsk salt
1 1/2 dl sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld
3 dl piskefløde
100 g mandler
1/2-1 dl flormelis

Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.

Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 25 stykker, som rulles til boller. Læg bollerne på en bageplade, og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.

Pensl bollerne med æg. Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Skold, smut og hak mandlerne fint. Pisk fløden til fast skum. Tilsæt mandler og flormelis. Skær et låg af bollerne, og fordel fløden på underdelen. Læg låget på igen. Sigt flormelis over.