Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Lidt sundere fastelavnsboller

Ingredienser
50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg og æg til pensling
1/2 tsk salt
1 1/2 dl sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld
1 dl kvark
3 dl fast æblemos
2 spsk brun farin
1 tsk kanel

Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.

Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Bland kvark, æblemos, brun farin og kanel til fyldet.

Rul dejen ud til en tynd plade, som skæres i 25 firkanter. Læg en skefuld fyld på hver firkant. Fold hjørnerne omkring fyldet, og læg fastelavnsbollerne på bageplader med sammenføjningen nedad. Lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Tænd for ovnen på 225-250° C.

Fastelavnsbollerne bages midt i ovnen i 10-12 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Afkøles på en rist under et viskestykke.

Pyntes med chokoladeglasur.

Tip
Chokoladeglasur laves med 2 dl flormelis med chokoladesmag og 2-3 tsk vand