Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Traditionelle fastelavnsboller

Ingredienser - 30 stk.
100 g gær
1 dl mælk
1 dl sukker
3 æg
8 dl hvedemel
400 g margarine

Creme
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk maizena
1 dl mælk
1 dl fløde
1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
Bland æg, sukker, maizena, mælk, fløde og vaniljesukker til cremen i en kasserolle, og lad den småkoge, til den tykner. Tag cremen af blusset, og lad den køle af.

Rør gær, mælk og sukker sammen. Tilsæt æg og derefter mel.

Rul dejen ud i en tykkelse på ca. 1,5 cm på et melet køkkenbord. Skær margarinen i skiver, og læg den på 2/3 af dejen. Læg dejen sammen i 3 lag.

Rul dejen ud på ny, og læg den igen sammen i 3 lag, denne gang på den anden led. Gentag endnu en gang.

Rul dejen ud tyndt, og skær den i 30 firkanter. Læg en skefuld creme på hver firkant. Fold hjørnerne omkring cremen, og læg bollerne med sammenføjningen nedad på bageplader. Lad dem hæve i en time.

Tænd for ovnen på 230° C.

Fastelavnsboller bages midt i ovnen i 10-12 minutter. Pyntes med chokoladeglasur.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Tip
Chokladeglasur laves med 2 dl flormelis med chokoladesmag og 2-3 tsk vand