Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Dino kage

Ingredienser
250 g smør
250 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniljesukker
4 æg str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
250 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk

Overtræk og pynt
200 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Grøn konditorfarve
1 spsk. varmt vand
Dr. Oetker Konfetti
Øjne/fødder: Chokoladeknapper
Dr. Oetker Dekorationsglasur
1 brev Dr. Oetker Kagemousse med chokoladesmag
2½ dl letmælk

Tilberedning:
Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk æggene i et af gangen og rør mindst 1-2 min. for hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Tilsæt mandelaroma.

Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør det sammen med mælk.

Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen 20-25 minutter.

Afkøl kagen på bagerist.

Skær kagen ud efter skabelonen.

Overtræk; glasur: Rør flormelis sammen med rød konditorfarve og lidt vand til en passende konsistens og overtræk kagen.

Drys med konfetti, lav fødder og øjne med chokoladeknapper og mund med dekorationsglasur.

KageMousse: Bland posens indhold med 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed.

Fyld kagemoussen i en sprøjtepose og lav takker på dinoén.

Den overskydende kage kan smøres med resten af kagemoussen og fx forstille klipper og sten.