Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Amerikanske kuvertbrød

Ingredienser - 14 stk.
25 g gær
3 1/2 dl lunken yoghurt
1 spsk. lys sirup
1 dl smeltet, afkølet smør /flydende margarine
10 dl hvedemel
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt

Fremgangsmåde
Smuldr gæren i yoghurten. Tilsæt sirup og rør til gæren er opløst.
Lad dejen forhæve i 30 minutter.

Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt halvdelen af smørret samt dejvæden og arbejd det sammen til en blød dej. Strø mel på bordet og ælt dejen til den er blank og smidig.

Læg plastfilm over dejen og lad den hæve 1 time. Form dejen til en firkant som rulles ud i 50 x 40 cm. Arbejd langsomt, så dejen ikke revner. Pensl dejen med resten af smørret.

Skær dejen i 5 cm brede længder. Læg 5 længder ovenpå hinanden, smurt side mod usmurt side. Skær hver af de to længder i 7 firkanter, som stilles i linse- eller mufffinsforme.

Lad brødene hæve i 1 time.

Bag dem i 15 minutter ved 225° C og afkøl på rist.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.