Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Kaffekage

Ingredienser:
300 g OMA bage eller 3 dl OMA flydende
4 æg
3 dl sukker
7,5 dl hvedemel
6 spsk. kakao
4 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
3 dl mælk

Glasur
60 g OMA bagemargarine
5 spsk. stærk kaffe
4 dl flormelis
3 spsk. kakao
4 tsk. vanillesukker
Kokosmel

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 200 ° C. Læg bagepapir i en kageform ca. 20 x 30 cm.

2. Smelt margarinen og lad den afkøle. Pris æg og sukker luftigt. Tilsæt den smeltede margarine og mælk.
3. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker. Sig blandingen ned i dejen og rør rundt den til er glat.
5. Hæld dejen i formen. Bagkagen i bunden af ovnen i 20-25 minutter. Stik i kagen for at mærke om den er færdig. Hænger kagen ikke fast på gaflen er kagen klar.

6. Smelt margarine til glasur og bland med sammen med de resterende ingredienser. Fordel glasuren over den afkølede kage.

7. Drys med kokos.

Tip: Kokosmelet kan erstattes med andre former for drys eller eksempelvis daimkugler og hvis man ikke ønsker kaffesmag kan kaffen erstattes med vand.