Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Gulerodskage

Ingredienser:
300 g gulerødder
1,5 dl sukker
1,5 dl brun farin
2 dl OMA flydende
3 æg
3,5 dl hvedemel
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. bikarbonat
2 tsk. kanel
1 spsk. OMA flydende, til formen
2-3 spsk. rasp, til formen

Glasur:
200 g creme cheese natural
1 dl flormelis
1-2 spsk. saft fra citron + skallen fra 1 citron

Fremgangsmåde:

Start med at sætte ovnen på 180 grader. Skræl og riv gulerødderne fint. Pisk sukker, brun farin og flydende margarine sammen til sukkeret er opløst. Slå æggene ud en ad gangen og pisk dem sammen med blandingen. Tilsæt derefter de revne gulerødder. Sigt hvedemel, salt, bagepulver, bikarbonat og kanel til dejen og bland det forsigtigt sammen.

Hæld dejen i en smurt springform med aftagelige kanter (26 cm) og bag den nederst i ovnen i ca. 40-50 min.

 

Glasur:
Bland creme cheese med flormelis, citronsaft og fintrevet citronskal. Fordel glasuren på kagen når den er kølet af.

 

Tip:
Det er vigtigt at man anvender både bagepulver og bikarbonat i en gulerodskage for at få en let og luftig konsistens i kagen. Udelader man det ene bliver kagen meget mere kompakt.
Bland gerne 1 dl groft hakkede valnødder i dejen for at give kagen lidt mere tyngde.