Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Æblekage-sommerfugl

Ingredienser:
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
400 g mel
250 g OMA Bage
20 g havregryn (finvalset)
4 æbler (ca. 800 g)
250 ml OMA til piskning 26%
Bagepapir

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200° C (180° C varmluftsovn). Beklæd springform med bagepapir. Bland sukker, vaniljesukker, 1 knivspids salt og mel. Skær OMA Bage i tern og kom dem op i skålen med sukker-/melblandingen. Smuldr dejen sammen til små klumper.

Fordel to tredjedele af smuldredejen i en springform og tryk den lidt flad med hænderne. Drys havregryn ud over dejen. Vask æblerne, skræl dem, eller brug dem med skræl, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær i både. Læg æblestykkerne på bunden.

Fordel den sidste tredjedel af smuldredejen ovenpå og bag æblekagen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til den er let gyldenbrun. Lad kagen køle af, skær den over midt på, saml den igen og dekorér den efter ønske med pisket OMA 26%.

Så er æblekage-sommerfuglen færdig!

Bagetid: 35 minutter.