Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Blåbærtærte med lime og chokolade

Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg, str. M/L

Marcipanfyld fyld:
150 g rå marcipan
75 g blødt smør
80 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1 knsp salt
1 spsk hvedemel
1 økologisk lime, saft og skal

Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade 70 %
1 dl piskefløde

Pynt:
250 g friske blåbær (2 bakker)
50 g hvid chokolade, høvlet
1 økologisk lime, fintrevet

Fremgangsmåde

Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en form. (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund)

Ælt rå marcipan, smør og sukker godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør et æg af gangen i massen og rør herefter salt og mel i massen til den er homogen, tilsæt limeskal og -saft. Kom massen op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 15-20 min. Lad tærten køle helt ned inden der hældes chokoladeovertræk på.

Fløden varmes op i en gryde, må ikke koge. Chokoladen hakkes fint og kommes på en skål. Den varme fløde hældes over chokoladen. Den røres ensartet og glat med en dejskraber i cirkulære bevægelser – vær forsigtig. Hæld den forsigtig over den afkølede tærte. Lad den stå og sætte sig, inden du pynter den.