Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Krydderiboller for allergikere

Ingredienser
1⁄2 dl vindruekerneolie
225 glutenfri mel
1 spsk sukker
1 spsk kanel
1 lille æble
1⁄2 tsk stødt nellike
1⁄2 tsk stødt ingefær
1⁄2 tsk kardemomme
1 dl æblemos (uden sukker)
35 g gær
1⁄2 - 1 dl vand

OPSKRIFTEN ER UDEN MÆLK, UDEN ÆG, UDEN HVEDE, UDEN GLUTEN

Fremgangsmåde
Gæren udrøres med lidt af vandet. De tørre ingredienser blandes. Æblet rives og blandes med gær, olie, vand og æblemos. Det hele røres sammen til dejen opnår konsistens som en tyk og lidt tung sandkagedej. Dejen kommes i papir- eller metalforme - en stor spsk. i hver.

Stilles til hævning et lunt sted i 10 - 15 minutter og bages ved 210° C i ca. 10 - 15 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Smager dejligt lune, med mælkefri margarine. Fedtstoffet fremhæver krydderismagen.
Bollerne kan fryses, men de skal lunes ved servering, da de ellers let smuldrer.



Har du spørgsmål om allergi og fødevarer?
Ring til Astma-Allergi Forbundets gratis telefonrådgivning på tlf. 43 43 42 99 eller få mere viden om fødevareallergi på www.astma-allergi.dk