Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Lussekatter

Ingredienser:
150 g smør eller magarine
5 dl mælk
50 g gær
1 bæger kvark
1 tsk salt
2 æg
2 dl strøsukker
1 g saffran
Ca 18 dl hvedemel

Pensling:
Sammenpisket æg

Pynt:
Rosin

Smelt fedtstoffet i en gryde. Tilsæt mælk og opvarm til fingervarmt (ca. 37°).
 
Gær smuldres i en skål.  Tilsæt væsken og rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, kvark, sukker, saffran og æg.
Bland melet i lidt ad gangen til dejen slipper skålens kanter. Ælt dejen blank og smidig og lad hvile under et klæde i ca. 30 minutter.

Læg dejen på et melet bord og ælt dejen smidig. Del dejen i 2 portioner, som igen deles i 20 lige store stykker, der hver især formes til et ”S”.
 
Lægges på en bageplade med bagepapir og hviler under et klæde i ca. 30 minutter. Stil ovnen på 250° .
 
Figurerne pensles med æg og pyntes med en rosin. Bages midt i ovnen i 6-8 minutter og afkøles under klædet.