Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Majkage

Ingredienser:
800 g Amo Hvedemel
50 g gær
3 dl mælk
1 dl vand
1/2 fløde
100 g smør
1 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. salt

Remonce:
100 g smør
100 g sukker
1 tsk. kanel

Opløs gæren i lunken mælk, fløde og vand. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen sammen med æg, sukker og salt. Kom resten af melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hæve ca. 30 min. under et fugtigt viskestykke.

Rør ingredienserne til remoncen sammen.

Rul dejen ud til et rektangulært stykke på 40x50 cm. Smør remoncen ud på dejen og rul den sammen til en roulade.

Skær rouladen i 20-24 skiver og læg dem side om side i en stor bradepande og lad dem hæve 20-25 min.

Pensl med et sammenpisket æg.

Bag kagen i 20-25 min. på næstnederste rille i en 200 grader forvarmet ovn (varmluft 180 grader).