Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Vaniljekranse

Ingredienser:
500 g hvedemel
375 g koldt smør i store tern
2 tsk. Dr. Oetker Madagascar Vanilje-Twister
eller 2 Dr. Oetker Madagascar vaniljestænger
350 g sukker
100 g Dr. Oetker Hakkede mandler
50 g Dr. Oetker Mandelmel
1 æg str. M/L
2 æggeblommer str. M/L

Kom sigtet mel i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Tilsæt Vanilje-Twister eller vaniljestænger. Bruges vaniljestænger flækkes bælgen, kornene skrabes ud, bælgen hakkes fint og det hele tilsættes. 

Rør de øvrige ingredienser i blandingen og ælt til dejen er ensartet.

Dæk dejen med film og stil den i køleskabet i mindst 12 timer.

Tænd ovnen på 190° C varmluft eller 210° C traditionel varme.

Form vaniljekranse (Ø 4 cm) ved fx at bruge en kødhakker med stjernetylle og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.

Afkøl småkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.