Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Sprøde vaniljestjerner

Ingredienser:
325 g hvedemel
75 g kartoffelmel
125 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Madagascar Vanilje-Twister
eller 1 Dr. Oetker Madagascar vaniljestang
250 g koldt smør i tern
1 æggeblomme str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Vanillearoma
Evt. Dr. Oetker Dekorationsglasur og krymmel

Rør sigtet mel, kartoffelmel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt Vanilje-Twister eller vaniljestang. Bruges vaniljestang flækkes bælgen, kornene skrabes ud, bælgen hakkes fint og det hele tilsættes. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblomme og vaniljearoma, og saml dejen hurtigt. Dæk dejen til og stil den i køleskabet i mindst 40 minutter. 

Tænd ovnen på 160° C varmluft eller 180° C traditionel varme.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord, den skal have en tykkelse på ½ cm. Udstik stjernerne med en udstiksform og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag vaniljestjernerne i 8-10 minutter til de er gyldnebrune.

Afkøl vaniljestjernerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Tip: Gode, sprøde vaniljesmåkager, som kan pyntes med glasur.