Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Klejner

Ingredienser:
500 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
1 tsk. kardemomme
Revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
150 g blødt smør
125 g sukker
2 æg str. M/L
2 spsk. fløde
Palmin (til kogning)

Bland sigtet hvedemel, hjortetaksalt, kardemomme sammen med revet citronskal. Tilsæt smør, og rør det sammen med æg og fløde.

Ælt dejen godt igennem, og lad den hvile 1 time i køleskabet.

Rul dejen tyndt ud, og skær den ud med en klejnespore. Stykkerne skal være ca. 2 cm. brede og ca. 7 cm. lange.

Vrid den ene ende igennem snittet i midten.

Kog klejnerne lysebrune i varm palmin, og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.