Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Klassiske scones m/vanille-ahornsmør

(8-10 stk.)

Ingredienser
400 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniljesukker
½ tsk. fint salt
2 spsk. sukker
125 g koldt smør i små tern
2 dl kærnemælk
(alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
Skal fra 1 ubehandlet citro
1 æg
2 spsk. piskefløde

Vanilje-ahornsmør:
150 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Madagascar Vanilje-Twister
eller 1 Dr. Oetker Madagascar vaniljestang
1,5 dl ahornsirup

Tilberedning:
Tænd ovnen på 220° C traditionel varme.

Hvis kærnemælken erstattes af sødmælk og citronsaft, blandes de to ingredienser først, da mælken skal syrne i 5-10 minutter.

Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp.

Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og saml dejen hurtigt. Hvis dejen æltes bliver sconesene små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.

Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og tryk scones ud med et glas. Læg dem på bagepladen og pensl med en blanding af æg og fløde.

Bag sconesene i 10-12 minutter til de gyldne på toppen.

Vanilje-ahornsmør: Bring ahornsirup og citronskal i kog i en kasserolle. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør blandingen godt sammen. Pisk blandingen igennem med håndmixer eller en køkkenmaskine, til den er tyk og cremet. Server vanilje-ahornsmørret til de lune scones.