Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Julecupcakes

Ingredienser:

300 g mel
1½ tsk. kanel
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Brunt bagepulver
150 g rørsukker
½ tsk. salt
50 g Dr. Oetker Hakkede mandler
50 g grofthakket chokolade
1 tsk. Dr. Oetker Vanillearoma
2 æg str. M/L
1 ½ dl smagsneutral olie (fx rapsolie)
1 dl kærnemælk
100 g revet æble

Topping og pynt
300 g flormelis
100 g blødt smør
100 g flødeost, neutral
1 tsk. Dr. Oetker Vanillearoma
Dr. Oetker Grøn konditorfarve
Dr. Oetker Silverkrymmel

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme. 

Sigt mel, kanel, natron og bagepulver og bland det med sukker, salt, mandler og chokolade i en skål, og lav et hul i midten.

I en anden skål blandes vanillearoma, æg, olie, kærnemælk og revet æble, som hældes i melblandingen. Vend dejen sammen og stop akkurat når dejen er ensartet. Fordel dejen i muffinforme.

Bag kagerne i 18-20 minutter.

Afkøl kagerne på en bagerist.

Creamcheese frosting: Pisk flormelis, smør, ost og vanillearoma sammen med en håndmixer. Pisk i 5 minutter ved høj hastighed for at opnå en luftig frosting. Tilsæt grøn konditorfarve og pisk til farven er jævn. Hvis frostingen er for tynd kan mere flormelis tilsættes.

Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, sprøjt den ud på de afkølede kager og pynt med krymmel.

Tip: Som alternativ til frosting smager disse kager skønt med en glasur af flormelis og appelsinsaft.