Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Klassiske brunkager

Ingredienser:

1½ tsk. Dr. Oetker Potaske
½ dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
1 pose (50 g) Dr. Oetker Hakkede mandler
1 bæger (100 g) Dr. Oetker Sukat eller Appelsinskal (kan undlades)
1 pose Dr. Oetker Brunkagekrydderi
500 g hvedemel

Tænd ovnen på 180° C traditionel varme. 

Potasken opløses i vandet. Smør, sirup og sukker koges op, og den opløste potaske røres i.

Massen afkøles, til den er lunken.

Mandler, sukat/appelsinskal, sigtet brunkagekrydderi og hvedemel, blandes og røres sammen med sukkermassen.

Dejen æltes godt igennem og trilles til tykke stænger (Ø 4 cm).

Dejen stilles køligt i 24 timer.

Skær dejen i tynde skiver, eller rul dejen tyndt ud, og udstik den til små figurer.

Kagerne bages ved 180° C traditionel varme i 8-10 minutter.

Tip: Dejen kan også rulles tyndt ud og udstikkes til figurer.