Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Chokoladetrøffelkager

Ingredienser:

Kage
50 g flydende margarine
2 æg
2 dl Dansukker Muscovadoråsukker
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 dl vand

Trøffel
225 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
1 1/2 dl Dansukker Flormelis med chokoladesmag
200 g smør eller margarine

Glasur
2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
1 spsk. vand
1 tsk. olie eller flydende margarine

Pynt
1 dl Dansukker Flormelis
2 tsk. vand
1 dråbe pebermynteolie
rød frugtfarve

Pisk æg og muscovadoråsukker let og luftigt. Bland mel og bagepulver, og vend det i blandingen. Tilsæt margarine og vand. Hæld dejen i en smurt og melet aflang form, ca. 1 1/2 liter. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 40 minutter. Mærk efter med en kødnål, om brødet er færdigbagt i midten.

Bland chokolade, piskefløde og flor med chokoladesmag i en gryde, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil trøflen tykner. Tilsæt fedtstof, og rør, til massen er kølet af.

Bland ingredienserne til glasuren sammen.

Skær 10 skiver af sukkerkagen. Læg skiverne sammen to og to med lidt trøffel imellem. Del hver dobbeltskive i fire stykker. Kom glasur på hvert stykke. Sprøjt en ring af trøffel oven på hver kage. Bland ingredienserne til pynten sammen, og kom en klat i midten.