Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Mudderkage med indkogte clementiner

Ingredienser:

8 æg
12 dl sukker
2 spsk. Vaniljesukker Fairtrade
1 tsk. salt
3 dl kakao
6 dl mel
400 g smeltet smør

Tilbehør
10 klementiner
5 dl Dansukker Lys Sirup
3 dl vand
3 kanelstænger
9 stjerneanis
2 spsk. Vaniljesukker Fairtrade

Flødeskum

Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Rør de tørre ingredienser sammen, og vend dem i blandingen. Tilsæt det smeltede smør. Hæld blandingen i en bradepande med smurt bagepapir. Bages nederst i ovnen ved 175º i ca. 35 minutter. Pil klementinerne omhyggeligt, fjern så meget af det hvide som muligt. Del klementinerne i både. Bland lys sirup, vand og krydderier i en gryde, og lad det koge op. Læg klementinerne i blandingen, og sluk for varmen, men lad gryden stå, til blandingen er kølet af. Kagen serveres med klementinerne og lidt flødeskum.

Hvis du ikke vil have klementiner til kagen, kan du i stedet tilføje lidt luksus med kokos-tosca.

600 g kokosmel
5 dl Dansukker Sukker
3 dl Dansukker Lys Sirup
5 dl piskefløde
200 g margarine

Rør ingredienserne til toscaen sammen i en gryde, og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Fordel blandingen på kagen efter 25 minutter, og bag kagen i yderligere 10 minutter. Lad kagen køle af, inden den skæres i firkanter. Læg kagestykkerne i en dåse med papir mellem hvert lag. Kagestykkerne kan fryses.