Tag æggehviderne ud af køleskabet 1 time før tilberedning.
Tænd ovnen på 140° C varmluft eller 160° C traditionel varme.
Bland mandelmel, flormelis og kakao sammen i en skål.
Pisk æggehviderne luftige og næste stive. Pisk videre i 3 minutter mens sukkeret tilsættes indtil konsistensen er som marengs.
Vend mandelsukkeret i æggehviderne, samtidig med at lidt af luften slås ud af hviderne indtil massen er ensartet. Vend til sidst den stærke, kolde kaffe i.
Kom makronmassen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle og sprøjt massen ud som 12-16 små, runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat overfladen med bagsiden af en ske, så kagerne bliver 6-7 cm i diameter.
Lad makronerne tørre mindst 20 minuttern, og bag dem derefter 15-20 minutter.
Lad dem hvile et par minutter inden de pilles af bagepapiret. Læg dem til afkøling på en bagerist så de passer sammen parvis i størrelse.
KageMousse: Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og derefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Smag til med stærk, kold kaffe.
Fyld kagemoussen i en sprøjtepose, fordel den på halvdelen af kagerne og læg låg på.
Tip: Marengsen kan også serveres med is. Læg en kugle is på bunden, hæld lidt chokolade- eller karamelsauce hen over og læg låget på.