Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Godt gammeldags rugbrød

Ingredienser:

Dag 1:
350 g surdej
250 g Amo Hvedemel
750 g Amo Rugmel
8 dl vand
1½ spsk. salt

Dag 2:
½ dl hvidtøl eller anden mørk øl
1 dl vand
1 spsk. brun farin
450 g knækkede rugkerner

1. bagedag
1. Bland rugmel og hvedemel og rør vandet i lidt ad gangen. Rør saltet i sammen med surdejen – dejen er ret tynd. Sæt dejen til hævning tildækket 1 døgn i stuetemperatur.

2. bagedag
2. Tag 3 dl af dejen fra og gem til næste gang, der skal bages.
3. Rør øl, vand, brun farin og knækkede rugkerner i resten af den hævede dej.
4. Fordel dejen i to smurte forme.
5. Lad brødene efterhæve lunt og tildækket i 6-8 timer.
 

Bagetid: Ca. 1½ time i en forvarmet ovn ved 175° C (varmluft 160° C).
6. Tag brødene ud af formene, og dæk dem med et rent viskestykke. Det er vigtigt at brødene er helt afkølede, når de skæres i skiver.