Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Bondebrød fra Mors

Ingredienser:
600 g Amo Hvedemel
200 g Amo Groft Rugmel
100 g havregryn
4 dl ymer
1 tsk. salt
3 dl varmt vand
50 g gær
1/2 dl olivenolie
1 spsk. honning

Bland ymer og varmt vand (40° C), og opløs gæren heri. Tilsæt de
øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er ensartet.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket i ca. 30. min.
Slå dejen ned og del den i 2 lige store stykker. Form dem til kugler
og lad dem hvile tildækket ca. 10 min.
Form kuglerne til to runde brød. Sæt dem på en bageplade og lad
dem efterhæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse ca. 25 min.
Pensl med sammenpisket æg. Drys med rugmel og snit 8 steder
som til deling af en lagkage. Bag brødet i 30-35 min. ved 200° C i
en forvarmet ovn (180° C varmluft).