Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Rotter

Ingredienser:
50 g gær
3 dl kaffefløde
3/4 dl Dansukker Sukker
2 knsp. salt
2 æg
75 g stuetempereret smør eller margarine
Ca. 12 dl hvedemel
50 halve mandler

Smuldr gæren i en skål og rør den ud i lidt af fløden. Tilsæt derefter resten af fløden og de øvrige ingredienser. Ælt dejen smidig på et melet bord og form den til en rulle, som skæres ud i 25 stykker. Form hvert dejstykke til en rotte (dråbeform), som lægges på bageplader med bagepapir. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Tryk to mandler fast som ører på hver rotte. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter. Lad bollerne køle på en rist under et klæde. Lav øjne af lidt glasur, og tryk et stykke lakridssnøre fast som hale.