Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Rugboller med rosiner

Ingredienser
50 g gær
6 dl mælk
1/2 dl havreklid
3/4 dl Dansukker Mørk Sirup
2 tsk. salt
1 tsk. stødt anis
6 dl fint rugmel
1 dl rosiner
ca. 8 dl rugsigtemel

 Gæren smuldres i en skål. Mælken opvarmes til 37°. Hæld mælken over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt havreklid, sirup, salt og anis. Tilsæt det fine rugmel og rosinerne. Ælt rugsigtemelet i, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to stykker, som rulles ud til stænger. Del hver stang i 12 stykker. Form stykkerne til aflange boller. Lad bollerne hæve under et klæde i 30 minutter. Bages midt i ovnen ved 250° i ca. 8 minutter.