Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Vanilje-citroncreme roulade

Ingredienser
200 g blødt smør
200 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
Saft og revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 tsk. vanilje fra Dr. Oetker Madagascar Vanilje-Twister eller 1 Dr. Oetker Madagascar vaniljestang
½ dl piskefløde
4 æg str. M/L
125 g sukker
90 g hvedemel
35 g kartoffelmel
 
Vanilje-citroncreme: Pisk smør, flormelis, æggeblommer og citronskal sammen i en skål. Tilsæt Vanilje-Twister eller vaniljestang. Bruges vaniljestang (eller -stænger) flækkes bælgen, kornene skrabes ud, bælgen hakkes fint og det hele tilsættes.
 
Pisk fløden i lidt ad gangen og pisk til cremen samler sig. Tilsæt citronsaft, pisk indtil cremen er ensartet og sæt den til side på køkkenbordet
 
Tænd ovnen på 220° C traditionel varme.
 
Rouladebund: Pisk æg og sukker skummende hvidt. Vend forsigtigt sigt mel og kartoffelmel i æggemassen uden at slå luften ud, og fordel dejen i en firkant (30x40 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir.
 
Bag rouladbunden i 5-6 minutter til den er let gylden og helt gennembagt.
 
Når rouladen tages ud af ovnen drysses den med sukker og vendes ud på et rent stykke bagepapir så sukkersiden vender nedad. Træk forsigtigt det øverste bagepapir vandret af. Ved at trække opad ødelægges bunden nemt.
 
Med bagepapiret, bunden ligger på, rulles bunden forsigtigt sammen til en roulade et par gange. Afkøl bunden til den er lun.
 
Smør bunden med vanilje-citroncremen, rul den sammen til en roulade. Pak rouladen ind i film og læg den i køleskabet til servering. Drys med flormelis inden servering.