Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Kiksekage

Kage til 10 - ca. 20 skiver

150 g Lurpak® smør
300 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
50 g flormelis (ca. 1 dl)
2 pasteuriserede æggeblommer
20 firkantede kiks, fx Mariekiks (ca. 125 g)

Smelt smørret i en lille gryde og tag gryden af varmen. Del chokoladen i mindre stykker og kom dem i smørret. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Rør flormelis og æggeblommer i den lune chokoladeblanding. Beklæd en aflang, smal form (ca. 1½ liter) med plastfilm. Smør et tyndet lag af chokoladeblandingen i bunden af formen. Læg herpå et lag kiks - forsæt til der er i alt 4 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
 
Tips: Kiksekagen har let ved at smuldre, specielt når den er iskold. Det er lettere at skære pæne skiver, hvis kagen står på køkkenbordet ca. ½ time før servering.

Fryseegnet: Ja - lad kiksekagen tø op på køkkenbordet i ca. 2½ time. Server eller stil den i køle-skabet.