Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Smørkage

2 stk

300 g Amo eller Gluten Flour
100 g smør eller margarine
50 g gær
1 æg
1 spsk sukker
0,5 tsk salt
1 dl mælk
0,5 tsk kardemomme
Fyld: Remonce af 100 g blødgjort smør eller margarine rørt sammen med 100 g brun farin, 4 spsk kogt vanilie creme og 50 g rosiner.

Glasur: 100 g floursukker og 1 spsk kogende vand

Fremgangsmåde
Mælken lunes, hældes i en skål – og heri opløses gæren. Husk at gæren ikke må varmes med. Amo eller Gluten Flour og de øvrige ingredienser blandes i – og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse i ca 15 minutter på et lunt sted – tildækket.

Halvdelen af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 minutter. Kuglerne rulles ud og lægges i lagkageformene – dejen skal gå ca 1 cm op ad formens kant. 1 spsk remonce smøres på hver bund – derover smøres 2 spsk creme og rosinerne drysses på.

Resten af dejen rulles ud – 60x20 cm – og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side som roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges i forme. Efterhæver i ca 30 minutter på et lunt sted – tildækket.

Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader i ca 15 minutter. Afkøles i formen og pyntes med hvid glasur.