Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Marmorkage

300 g Amo Hvedemel
300 g smør eller margarine
300 g sukker
5 æg
50 g kakao

Fremgangsmåde 
Blødgør fedtstoffet - det må under ingen omstændigheder smelte.

Rør fedtstof og sukker sammen til en let og luftig masse.

Stuevarme æg tilsættes ét ad gangen under stadig omrøring. Tilsættes alle æggene på én gang,
skiller massen og der skal bruges ekstra tid på at røre den sammen igen. 

Amo Hvedemel røres i dejen. Den færdigrørte dej deles i to lige store portioner. 

I den ene portion røres kakaoen ud. Husk at sigte kakaoen, så der ikke er klumper i.

Halvdejen af den lyse dej hældes i bunden af en smurt bageform, derpå hele kakaodejen, og til sidst resten af den lyse dej.
 
Bages: Kagen bages på ovnens nederste rille ved 175ºC i ca. 1 time. Lad kagen afkøle.