Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Chokoladekage

300 g Amo Hvedemel
300 g smør eller margarine
300 g sukker
5 æg
1 dl mælk
100 g kakao
2 tsk. bagepulver

Pynt:
evt. hvid/mørk glasur


Fremgangsmåde
Blødgør fedtstoffet - det må ikke smelte.

Rør fedtstof og sukker sammen til en let og luftig masse.

Stuevarme æg tilsættes ét ad gangen under stadig omrøring. Tilsættes alle æggene på én gang, skiller massen og der skal bruges ekstra tid på at røre den sammen igen. 

Amo Hvedemel, mælk, kakao og bagepulver tilsættes, og dejen færdigrøres til den er ensartet. Husk at sigte kakao og bagepulver så det ikke klumper.

Fordel massen i en smut og melet bageform - enten firkantet eller rund. 
 
Kagen bages på ovnens nederste rille ved 175ºC i ca. 1 time. Lad kagen afkøle og pynt den derefter med evt. hvid/mørk glasur.