Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Ølbrød

50 g smør eller margarine
2 flasker letøl (á 33 cl)
100 g (2 pk) gær
2 dl sirup (gerne mørk)
1-2 dl rosiner
2 poser (180 g) ølurt
1,3 kg (ca 2,4 liter) Amo Rugmel

Fremgangsmåde
Smelt fedtstoffet i en gryde, tilsæt øllen og opvarm blandingen til 37° (håndvarm).

Smuld gæren i en skål, tilsæt dejvæsken og rør sammen til gæren har opløst sig.

Tilsæt sirup, rosiner og ølurterne.

Tilsæt melet, men gem 1 dl til når dejen skal rulles ud. Ælt dejen godt til den er smidig.

Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve lunt i 40 min.

Hæld dejen ud på et meldækket bord og del dejen i 2. 

Form hvert stykke til et brød, læg dem på en bageplade med bagepapir. Prik huller i brødet med en gaffel.

Dæk brødene med et viskestykke og lad brødene hæve til dobbeltstørrelse, ca 30 min.
Tænd ovnen på 200º.

Bag brødene nederst i ovnen ca. 40 min. 

Lad brødene køle af under et viskestykke.