Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Ostebrød

Ca. 500 g Amo Hvedemel
2,5 dl vand (håndvarmt 37 grader)
50 g gær
1 dl olivenolie
1 tsk salt
1 tsk hvidløgssalt
2 tsk sukker
0,5 tsk oregano

Fremgangsmåde
Gæren opløses i vandet, og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen arbejdes godt sammen, til den er glat og smidig.

Dejen hviler tildækket et lunt sted i 20 minutter. Rulles ud i en pølse, som deles i 12 stk, der formes til boller.

Rulles derefter lidt aflange og sættes tæt sammen 2x6 stk på langs af en plade. Brødene stilles til efterhævning (tildækket) et lunt sted til dobbelt størrelse – ca 30-45 minutter.

Brøden stryges med vand og drysses med revet ost. Bages ved ca 220 grader i ca 15-18  minutter.