Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Originalt brød

6 dl mælk
50 g gær
ca. 1 kg. Amo Hvedemel
2 tsk. salt (10 g)
2 tsk. sukker (10 g)
50 g margarine

Pensling:
Mælk, vand/kaffe


Fremgangsmåde
Lun mælken til håndvarm, 37º. Opløs gæren i den lune mælk. 

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt i ca. 5 min. 

Lad dejen forhæve tildækket og lunt 20 min. 

Slå dejen ned og form den til 2 kugler, der hviler på køkkenbordet ca. 10 min. tildækket.

Slå dejen ned. Bøj den ene flig ind mod midten. Bøj den anden over. Gentag endnu en gang. 

Læg brødene i smurte 2-liters bageforme eller på en bageplade med sammenføjningen nedad. 

Lad brødene efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse ca. 30 min.

Pensl brødene med mælk eller vand/kaffe.

Rids brødene: Almindelige på skrå, formbrød på langs.
 
Bagetid: 25-30 min. i en 220ºC forvarmet ovn på nederste rille.