Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Astakage

325 g mel
200 g smør eller margarine
250 g puddersukker
2 æg
1 ¼ lunken mælk
100 g rosiner
100 sukat
1 tsk nelliker
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemomme
1 tsk natron
Den gule revne skal af en citron

Fremgangsmåde

Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen og mælken, hvori natronen er opløst, røres i.

Krydderierne og frugterne blandes i melet, og det hele blandes i massen, som røres til en ensartet dej.

Den færdigrørte dej anbringes i en smurt og melet springfom – ca. 24 cm diameter – og bages på ovnens nederste rille ved 200 grader i ca 1 time

Når kagen er lidt afkølet tages den ud af formen og sættes til yderligere afkøling på en bagerist. Drysses evt med florsukker.