Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Groft sandwichbrød

Ca 400 gram Amo Hvedemel
100 g Amo Grahamsmel
50 g Amo Havreklid
50 g smør eller margarine
2 dl mælk
1,5 dl vand
40 g gær
1 tsk sukker
2 tsk salt

Fremgangsmåde
Smelt fedtstoffet og bland det med mælk og vand. Smuldr gæren og rør den i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt, havreklid, grahamsmel og det meste af hvedemelet.

Ælt resten af melet i lidt ad gangen til dejen har en passende, ikke for fast konsistens. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt tildækket ca 1 time.
 
Form dejen til et brød og læg den i en smurt form (2 l). Lad det efterhæve ca. 20 minutter og bag det 30-40 minutter ved 200 grader på nederste ovnrille.

Hvis brødet ser ud til at hæve meget, kan du lægge en bageplade over de første 10-15 minutter af bagetiden.