Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Flutes

250 g Amo Hvedemel
12 g smør eller margarine
12 g gær
1 dl mælk
½ tsk salt
½ tsk sukker

Fremgangsmåde
Stil Amo Hvedemel og fad frem så begge dele får stuetemperatur

Anbring alle ingredienser i fadet - med undtagelse af mælk og gær.

Lun mælken til den er håndvarm.

Opløs gæren i den lune mælk. Husk, gæren må ikke varmes med.

Ælt dejen sammen i fadet ca. 2-3 min. 

Lad dejen hæve i fadet på et lunt sted til dobbel størrelse tildækket med et viskestykke. 

Strø lidt Amo Hvedemel på bordet og arbejd den hævede dej sammen.

Form dejen til 2 lige store kugler, der hviler 2-3 min.

De to brød vendes "om på ryggen" og slås flade. Dejene foldes sammen.

Rul de to deje ud til pølseform i pladens længde. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir.

De to flûtes dækkes med et viskestykke og efterhæver til dobbelt størrelse i stuetemperatur.

Pensl med mælk eller æggestrygelse og snit brødene på tværs, dog ikke for dybt.
 
Bagetid: De to flûtes sættes på ovnens midterste rille og bages ved 200ºC i ca. 20 min. Lad brødene afkøle på en bagerist.

Tips! Pyt evt. rødløg i dejen og lidt kerne, så du får et mere groft flütes.