Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Bjørnebrød

50 g gær
3 dl lunkent vand
2 dl kærnemælk
100 g AXA havregryn
ca. 750 g Amo Hvedemel
1 tsk. groft salt
1 spsk. honning
½ dl olie
1 æg

Pensling:
1 sammenpisket æg

Pynt:
Rosiner
Sesamfrø
Blå birkes

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet.

Tilsæt kærnemælk og rør havregrynene i.

Tilsæt de øvrige ingredienser, ælt dejen i ca. 5 min. – dejen skal være ret blød. 

Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.

Slå dejen sammen og del den i to stykker til hver sin bamse.

Én bamse: Brug ½ af dejstykket til mave, ¼ til hoved og ¼ til arme og ben. Tryk hul til øjnene og sæt rosiner i. Tryk hul til næsen og sæt et dejstykke i – tryk godt ned. Træk evt. lidt dej ud til ører 

Lad bamserne efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 min. 

Pensl med sammenpisket æg og pynt maven med sesamfrø, fødderne med blå birkes og hovedet med rosiner
 
Bagetid: ca. 20 - 25 min. nederst i en 220º forvarmet ovn (varmluft 200º).